В Україні останнім часом через коливання курсу українська валюта знецінилась у 12 разів.

Якщо перерахувати в долари мінімальну пенсію (1247 гpивень), яку отримують мільйони українців, виходить лише 45 доларів! Якщо вирахувати з цієї суми витрати на комуналку, то виходить, що багато наших співгромадян змушені жити на один долар в день.

Показник в обмінниках змінюється частіше, ніж у попередні роки: наприклад, ще місяць тому він становив близько 25.5586 гривень за долар, а сьогодні – піднявся до 2762.9792.

Пропорційно підвищується і вартість більшості товарів та послуг, які безпосередньо залежать від курсу.

Що рівняни можуть собі дозволити, маючи в кишені 1$?

Проїзд

За долар можна об'їхати все місто на громадському транспорті

Одного долара вам вистачить рівно на 13 поїздок у тролейбусі за 2 гривні або 9 поїздок в маршрутці за 3 гривні. А ось покататися на таксі за 27 гривень вже навряд чи вийде, хіба що проїхати кілька кварталів.

Погана новина для власників автомобілів — на долар можна купити близько літра бензину. Далеко не заїдеш.

Поїсти і випити на 1 долар

Дивно, але факт — за 1 "зеленого" Вашингтона в Рівному ще можна навіть щось поїсти або хоча б перекусити. Наприклад, за 27 гривень можна купити у магазині свіжу булочку та сік. Можна навіть перекусити в піцерії, де піца або сендвіч буде коштувати 15-30 гривень.

В Макдональдсі або його аналогах теж ще цілком можна поїсти на "зелений". В Маці на 27 гривень можна купити ХеппіМіл або якийсь сендвіч. Крім того, у деяких закладах за 27 гривень можна поласувати десертом.

Поки в Україні на 1 долар можна випити не тільки літр пива в закладі або півтора взяти з собою, але навіть можна випити келих вина.

В умовах безалкогольної прогулянки на один долар можна не лише самому випити кави, але і пригостити одного друга, ще й на пряник залишиться. Ціни на вуличні напої 10-15 гривень, у закладі від 12 гривень за звичайну каву, а до 27 гривень можна замовити щось цікавіше — латте, капучіно або гарячий шоколад.

Розваги на 1 долар

Розважитися або культурно провести час у Рівному за 27 гривень навряд чи вийде.

Наприклад, похід в кіно вам обійдеться у 40 гривень мінімум, це пільговий квиток. Звичайно, в кінотеатрах є дні глядача, але вони бувають рідко. Також з одним доларом двері вам будуть закриті і у театр, адже там найдешевший квиток коштує 30 гривень.

Квитки в музей у цю суму також не вкладаються - найдешевші коштують у межах 30-40 гривень. Втім, пенсіонерам та студентам часто пропонують знижки, тому їм вхід обійдеться у 25 або й у 20 гривень.

Подивитись на фауну у Рівному за 1 "зелений" теж не вийде, вхідний квиток в зоопарк коштує 50 гривень для дорослих та 30 гривень пільговий або дитячий.

Але окрім цього, у Рівному є безліч заходів, виставок та свят вхід на які є безкоштовним.

Експерти прогнозують, що найближчим часом через зміну курсу валют зменшиться попит на продукти першої необхідності, серед яких молоко, хліб, яйця, сир, крупи.