"Ми як бурштин - викопалися, вимилися, і готові ділитися нашою музикою з іншими"

Як утворився ваш гурт? Ідея виникла ще в 2007 році у Андрія Далевського. Я грав в іншому гурті, але не було ні часу ні бажання більше уваги приділяти цьому проекту. А потім, в 2008 році якось так вийшло, що навколо мене зібралося багато однодумців. Це і бас-гітарист - Олександр Себестьянович , вокаліст - Олексій Дивачевський, якого я знав досить давно. На той час він дуже горів бажанням займатися гуртом. Барабанщик в нас був інший, я його з собою переманив із попереднього гурту, де я грав. Ми зібралися, почали грати панк, поп-панк музику. В один прекрасний момент ми якось подумали, чи не почати нам грати "важку" музику. Для цього я запросив в наш гурт Романа - це наш другий гітарист, та Олексія Семещука - нашого другого вокаліста, який "кричав" разом з нами). Коли ми всі зібралися разом, почали думати над назвою. І на черговій здибанці хтось в голос подумав, чому б нам не назватися Farinhate. В нашому гурті всі дуже люблять читати і поціновувачам Рея Бредбері припала ця назва до душі. Трохи згодом в нас були зміни в складі гурту, після яких ми активніше почали працювати, і вже в 2009 році вийшов перший альбом "За мить до життя". А далі пішов процес. Ми почали їздити на фестивалі, виступати на концертах...



pic

Ваша перша сцена... Пам'ятаєте, як це було? На фестивалі "Я і гітара" в нас була і маленька, і велика сцена одночасно. Ми грали там два дні. Перший день був в актовій залі РДГУ, це була ще та подія), а на наступний день нас запросили на гала-концерт, який проходив в нашому драматичному театрі. Це було дуже круто по відчуттях.

Хто автор Ваших пісень? Музику для пісень пише наш гітарист - Павло Савенко, слова пише Олексій Семещук. А потім ми всі разом робимо з цього музичний продукт для наших слухачів.

Як завойовували аудиторію? Якось так складається, що аудиторія завойовувала і до цих пір завойовує нас) А ще, певно, свого часу ми всіх замучили своїми постійними розсилками в соціальних мережах. У нашого бас-гітариста Сашка було завдання в соцмережах набрати 10 000 користувачів в групу) і він активно над цим працював, і, певно, таким чином одночасно завойовували свою аудиторію. Також ми постійно рвалися на будь-яку сцену, за будь-яких умов і розуміли, що треба грати музику, бо залучати людей в соціальних мережах це добре, але ми вважаємо себе живою "бандою". Ми їздили у Львів, Хмельницький... Це були маленькі клуби, маленькі бари... Це була і наша "важка" музика, і акустика... І так помаленьку збирали свого слухача.



pic

Який фестиваль був першим у ваших виступах такого формату? Це був Rock in Love у Львові, далі були "Тарас Бульба", "Бандерштат", "Respublica", "Файне місто" і багато інших.

З якими топовими гуртами Ви грали на одній сцені? Ми виступали на розігріві у Green Grey, грали на одній сцені з "Танок на Майдані Конго"... Насправді було багато різних гуртів, з якими доводилося грати на одній сцені.

Райдер і ціна 0 це невід'ємна частина музичних виконавців. Як у вас з цим? Ситуація в країні в край важка для рок-гуртів невеликих масштабів. Тому конкретні цифри називати теж дуже важко. У більшості випадків все залежить від місця та міста, де потрібно виступати. Але є глобальне завдання досягти того рівня, коли ми почнемо жити за рахунок своєї творчості. Не ходити в офіси на роботу, а займатися музикою.



pic

Яка ваша аудиторія? На наших концертах можна зустріти як дітей, так і досить таки дорослих людей. Ми не можемо сказати, що на наші концерти ходить стала вікова категорія. Завжди можна побачити різних людей.

Не було певно ще таких музичних виконавців, у яких проходили б концерти ідеально. Які несподіванки траплялися із вами? Був у нас один випадок, коли ми приїхали виступати в приміщення, де окрім стін зовсім нічого не було, і саме цікаве було те, що менеджер, який нас запросив, просто не брав слухавку. Ось така оказія трапилася з нами в одному із турів.

Що Ви робите в таких випадках? Летимо на Марс) (сміються). Якщо це не разовий виступ, а тур - просто їдемо в інше місто.

Скільки турів на вашому творчому шляху? І які міста вони охопили? МИ регулярно робимо тури Західною Україною, кожного разу захоплюючи одне-два міста, які розташовані якнайдалі від Рівного. Останній раз вдалося за три доби відіграти у Рівному, Києві, Дніпрі та Харкові.



pic

На які пісні Ви відзняли кліпи? Насправді у нас є дуже багато фан-відео, є відзняті операторами акустичні наші виступи. А офіційно кліпів у нас відзнято на дві пісні "Час" та "Alter ego".

Альтернативний метал-рок... Чи маєте конкурентів в цьому музичному напрямку? Музика - це ж не спорт, тому ми навіть не вживаємо таке слово, адже у нас свій шлях, яким ми цілеспрямовано йдемо. І так можна сказати про будь-який гурт в будь-якому музичному напрямку. Ми обома руками за те, щоб гуртів на Рівне нщині було більше і можна було робити музичні фестивалі для своїх )

Чи експериментуєте Ви у своїй творчості? Одним із найкращих експериментів можна назвати наш виступ з оркестром Brevis. Нам запропонував участь у благодійному проекті Геннадій Феськов, а ми і не відмовилися. Це був масштабний концерт, де виступало багато різних гуртів та виконавців. Ну і з того часу наш вокаліст Олексій і гітарист Павло беруть активну участь у розвитку "Brevis".

Яке Ваше найбільше досягнення? Певно те, що ми за 8 років не розпалися, а залишилися майже первинним складом. "Ми як морська зірка - скільки не відрізуй, ми все рівно регенеруємося)"

Чи є щось таке у житті, що змусить Вас відмовитися від музики? Навряд ми дамо відповідь на це питання, адже сцена - це як наркотик, трохи посидиш без музики і розумієш, що тебе ламає. Певно ми того і не розпалися за 8 років, бо нас тримає музика.

Хто займається організацією ваших концертів? Ми займаємося самі, і як показує досвід - це погана практика. Все ж таки для цього потрібно мати спеціально навчену людину, яка знається на організації концертів. Користуючись можливістю, хочемо передати привіт усім організаторам і сказати, що гурт "Farinhate" шукає менеджера



pic

Я знаю, що Ви займаєтеся благодійністю. Розкажіть про це. Насправді тут немає про що розповідати. Ми, як і кожний свідомий українець, повинні допомагати і підтримувати тих, хто цього потребує. В теперішній час це - люди, які перебувають в АТО: ми збирали речі, їжу, ми перераховуємо постійно гроші, ми грали концерт, кошти з яких перераховували на АТО, грали для військових в госпіталі. До того ми допомагали дитячим будинкам - також збирали кошти, іграшки.

Ваші плани на майбутнє Зараз ми готуємо новий, ще більш "важкий" матеріал, аніж маємо, зробити кілька відео і поїхати в тур. Так би мовити продовжувати збільшувати свою популярність на теренах України.

Поради юним виконавцям Ніколи не плануйте виступи на християнські свята, адже у нас був випадок, коли нам відмінили концерт, бо починалася служба у церкві. Якщо їдете виступати в інше місто, обов'язково беріть з собою гроші) Обов'язково озвучуйте все, що вам необхідно для виступу. Ну і саме основне - не ловіть зірку, а робіть якісний матеріал.

Склад гурту:

Вокалісти: Олексій Дивачевський, Влад Мазниця;

Бас гітара: Олександр Себестьянович;

Гітара: Павло Савенко та Андрій Далевський;

Барабани: Максим Вишневський;

Електроніка: Олексій Семещук.