Сьогодні, 10 вересня, колишній голова Одеської ОДА, якого нещодавно позбавили українського громадянства, збирається в'їхати на територію України через КП "Краковець", що у Львівській області.

Напередодні Саакашвілі повідомив, що саме сьогодні, 10 серпня, він перетне український кордон о 14:00. Колишній службовець мав перетнути кордон потягом "Інтерсіті", щоб уникнути можливих провокацій.

Як повідомляє "Українська правда" "Укрзалізниця" дала вказівку адміністрації поїзда "Інтерсіті" сполученням "Перемишль - Київ" не виїжджати до тих пір, поки екс-глава Одеської ОГА Міхеіл Саакашвілі не вийде з вагона. При цьому через гучномовець у вагоні пролунало повідомлення від провідника: "Від поліції надійшла інформація, що у потязі є особа, якій не дозволено в'їзд в Україну".

В свою чергу у поліції заперечують свою причетність щодо ситуації із затримкою потяга «Перемишль – Київ».

"У відповідь на заяви окремих політиків та громадських діячів щодо затримки відбуття потягу «Інтерсіті» сполученням «Перемишль – Київ» нібито за вказівкою з боку поліції, нагадуємо. У своїй діяльності Національна поліція України керується Конституцією України, законами України та іншими нормативно-правовими актами. А відтак Національна поліція немає жодного стосунку до розкладу відправлення залізничного транспорту. Це питання не перебуває в межах компетенції діяльності Нацполіції", - йдеться у повідомленні Департамент комунікації Національної поліції України.