У Міністерстві економіки України повідомили, що державі слід було б почати розвивати майнінг, щоб врятувати плачевний фінансовий стан в країні. Однак це рішення необхідно узгодити з усіма ключовими державними органами. Про це ((https://rian.com.ua/economy/20180319/1033409650/ukraine-mayning-razvivat.html)(повідомляє РІА НОВИНИ УКРАЇНА.))

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

«Видобуток криптовалюти необхідно розвивати і включити цю діяльність в класифікацію видів економічної діяльності», – кажуть в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

У повідомленні також зазначається, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів дав доручення всім державним органам підготувати всі необхідні документи для внесення майнінгу (видобуток криптовалюти) в класифікацію видів економічної діяльності (КВЕД) з подальшою розробкою сприятливих умов для його розвитку. Нагадаємо, що майнінг в Україні все ще перебуває під забороною. Більш того, за подібну діяльність покладається кримінальна відповідальність. Але, навіть не дивлячись на це, сьогодні криптовалюта користується високим авторитетом серед інвесторів і власників бізнесу. Криптовалютe приймають і як спосіб оплати в популярних онлайн казино, що лише підтверджує факт її буденності.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України підкреслили, що остаточне рішення щодо включення майнінгу в класифікацію економічної діяльності може бути прийняте тільки після узгодження з усіма ключовими державними органами України, зокрема з Міністерством фінансів, Міністерством юстиції, Національним банком, Державною службою статистики та іншими органами .

Відносно перспектив розвитку майнінгу в Україні в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України припустили, що завдяки ICO підприємства можуть знайти невеликі обсяги фінансування без особливих нормативних вимог, які необхідні для традиційного IPO.

«Для малого бізнесу, що взаємодіє з інноваціями та експериментальними технологіями, розвиток майнінгу може стати доброю нагодою для фінансування різноманітних проектів», – відзначають в МЕРТ.

Крім усього іншого, в МЕРТ додали, що якщо державні органи одноголосно приймуть рішення про включення видобутку криптовалюти в класифікацію видів економічної діяльності, то будуть вирішуватися питання про оподаткування операцій і введення пільгових тарифів при високому споживанні електроенергії для «майнерів».