З часом будь-який навіть самий гарний інтер'єр може набриднути. Робити ремонт в нинішній економічній ситуації занадто ризиковано і витратно. Ми пропонуємо 6 простих способів оновити дизайн квартири.

1. Насамперед позбудьтеся від всіх дрібничок на полицях.

Колекція фігурок з «Кіндер-сюрпризів», черепашки і камінці, привезені багато років тому з океану, старі свічки, подаровані малознайомою людиною на минулий новий рік - всім цим речам місце в коробці в дальньому кутку шафи, а не на видному місці. По-перше, весь цей мотлох збирає пил. По-друге, вони не дарують ніяких емоцій. Коли ви в останній раз дійсно милувалися цими штучками? Запам'ятайте, в інтер'єрі завжди краще менше, ніж більше.

2. Освіжити інтер'єр допоможе перестановка меблів.

Навіть крісло, переставлене в інший кут, дасть по-іншому поглянути на простір. Почати можна з малого: переставте тумбочки, поміняйте місцями стільці з різних кімнат (якщо, звичайно, ваш інтер'єр це дозволяє), переставте квіти з підвіконня на журнальний столик.

3. Порожні стіни зможуть прикрасити репродукції картин або фотографії з особистих архівів.

Погортайте інтер'єрні тумблери, знайдіть і роздрукуйте найулюбленіші фото, накупіть рамок і вішайте їх, як душа забажає.

4. Оновіть такі предмети, як килими, квіти, посуд, фіранки, дрібні предмети декору -покупка цих речей вкладеться в не дуже велику суму, але поява нових предметів в квартирі обов'язково освіжить інтер'єр.

Як обрати шпалери для фарбування?

5. Освітлення відіграє важливу роль у формуванні інтер'єру.

Одним з варіантів може послужити зміна люстр або їх плафонів на інші за колірною гамою. Таким чином можна навіть змінити загальну колірну палітру кімнати, особливо, якщо переважаючий колір стін і меблів - світлий. Також спробуйте додати нових джерел світла, якщо здається, що вечорами у вас темнувато.

6. Якщо у вас велика бібліотека, то доброю справою буде розсортування книг за кольором.

Може здатися, ніби це нічого не змінить, але це не так. Розбираючи книги, ви напевно, викинете ще тонну папірців, листівок або інших паперів, які встигли зібратися там протягом часу. Крім цього, акуратно розставлені книги створять загальну атмосферу порядку в кімнаті.