Кинули гранату та поставили "розтяжку": у дворі очільника Костополя пролунав вибух. Минулої ночі невідомі особи кинули гранати на подвір’я будинку Давида Дідуха. Чоловік не постраждав. У будинку крім нього нікого не було. Сам викликав поліцію. Нині правоохоронці з'ясовують, хто скоїв злочин.

У ніч проти середи, 27 березня, на подвір`ї в.о. міського голови Костополя Давида Дідуха пролунав вибух. Як згодом з`ясувалося біля воріт його будинку вибухнула граната «Ф1». Ще одну, правоохоронці, які прибули на місце події знайшли під колесом легковика, яким користується посадовець.

Поліцейські встановили, що внаслідок вибуху, який стався о третій годині, пошкоджені ворота приватного будинку та службовий автомобіль «Skoda Fabia», який був припаркований на вулиці за парканом. Під час обстеження території вибухотехніки виявили уламки від розірваного боєприпасу: попередньо, це була граната «Ф1». Крім того, під колесом легковика поліцейські виявили ще одну аналогічну гранату із запалом: її фахівці привели у безпечний стан, - повідомила речниця ГУНП в Рівненській області Марія Юстицька.

Сам Давид Дідух цей інцидент не коментує. Напередодні в.о. міського голови Костополя розповідав про звільнення головного лікаря районної лікарні. Кілька днів тому у закладі померла породілля та її немовля.

Чи пов'язані події між собою, нині з'ясовує слідство. Крім того, нагадаємо, що на Давида Дідуха було складено 28 протоколів. Зокрема, через буцімто нарахування премій собі та начальниці управління освіти, культури, молоді та спорту Олені Дідух. Сам очільник міста казав, що звинувачення у корупції це тиск на місцеву владу.

З чим саме пов`язаний випадок з гранатами на подвір`ї Давида Дідуха, мають встановити правоохоронці. Поліцейські розглядають різні версії скоєння злочину, зокрема й пов’язані з виконанням посадовцем службових обов’язків.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 352 (умисне знищення або пошкодження майна, що належить службовій особі чи громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, вчинене шляхом вибуху) та за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Поліцейські розглядають різні версії скоєння злочину, зокрема й пов’язані з виконанням посадовцем службових обов’язків. Зловмисника встановлюють, - зазначила Марія Юстицька.

Читайте також: Залишив похоронний вінок під дверима журналіста: рівнянина судять за погрозу вбивством та насильством