Йдеться про призначення керівників комунальних закладів та підприємств Рівненської обласної ради.

У декого з них завершується термін дії контракту.

Зокрема, 15 травня він спливає у директора КП «Управління майновим комплексом» Андрія Пехотіна та директора КЗ «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Леоніда Камлочука.

30 травня завершиться контракт з директоркою КЗ "Денний центр соціально-психологічної допомоги" Оленою Бобровською.

Відповідно до проєктів рішень, чинні керівники – єдині претенденти кожен у своєму закладі чи підприємстві.

Визначатимуться депутати і з кандидатурою керівника Рівненського центру соціально-психологічної допомоги обласної ради. Його може очолити Тетяна Кульчицька. Вона також єдина, хто претендентує на цю посаду. Нагадаємо, що попередню керівницю звільнили після низки перевірок її діяльності.

Триває процес реорганізації обласних закладів соціальної сфери. І кадрові питання – черговий його етап. Відтак, депутати визначатимуться щодо директорів трьох нових установ, утворених шляхом об’єднання.

Це Здолбунівський геріатричний пансіонат, який утворено шляхом об’єднання з Урвенським психоневрологічним інтернатом. Кандидатом на посаду керівника тут є Олександр Бухало, який з 2021-го працював в Урвенському закладі на посадах директора та заступника директора.

Кількарічний керівник Здолбунівського геріатричного пансіонату Олексій Шамак – єдиний кандидат на посаду директора іншого закладу – Мирогощанського психоневрологічного інтернату. Нагадаємо, що його утворили, об’єднавши з Дубенським будинком-інтернатом для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Двоє людей претендує на посаду керівника Рівненського психоневрологічного інтернату. Заклад об’єднали з Тучинським геріатричним пансіонатом. Його прагнуть очолити Вадим Максютинський, який з 2016 року керує управлінням соціального захисту населення Рівненської РДА. А також депутат обласної ради, чинний керівник Рівненського психоневрологічного інтернату Микола Добриднік.

Ще одне кадрове рішення стосується посади директора КЗ "Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти". Нагадаємо, що заклад створили, приєднавши центр науково-технічної творчості, центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства та станцію юних натуралістів. Тут - два претенденти: керівник на тимчасовому контракті Віктор Самчук та заступник директора центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Олександр Денисюк.

Перш ніж потрапити до сесійної зали, проєкти рішень з цих питань стануть предметом обговорення на засіданнях постійних депутатських комісій. Графік тут.

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.

Читайте також: У Рівненській області фахівці вимірюватимуть якість початкової освіти