У Рівному вшанували полеглих героїв. Орденами "За мужність ІІІ ступеня" посмертно відзначили п'ятьох військовослужбовців. Нагороди передали сім'ям загиблих захисників.

Орден "За мужність" третього ступеня отримала донька загиблого Василя Ківінського. Любов багато часу проводила зі своїм татом.

Мене тато водив у "Червону калину", він мене там навчив плавати. Коли по вечорах, як він приїжджав з роботи, ми могли по днях грати, як було тепленько, футбол, ми гралися у хованки, - згадує Любов, донька загиблого Василя Ківінського.

У 2014 році Василь Ківінський добровольцем став на захист країни. Тоді ж, пригадує Тетяна, вони познайомилися та зав'язалася їх історія кохання.

Я їхала у Київ на курси. Дзвонить телефон. Невідомий номер. "Добрий день". - "Добрий день". - "Можна з вами поговорити?" - "Ну, говори... А хто, а що." - "А ми там в АТО пішли добровольцями". Ну, думаю, хлопці в АТО, хочеться поговорити. Ну і так кожен вечір говорили і договорилися що він приїхав, його звільнили по стану здоров'я, він пішов у резерв і 14 липня 15 року одружилися, - ділиться спогадами Тетяна Ківінська, дружина загиблого Василя Ківінського.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік знову став на захист країни.

Вони були при РТЦК як охорона міста Рівне. Через місто Рівне вони пішли в Тучин, на полігоні вони були деякий час. Потім він закінчив у Дніпрі навчання снайпера і з навчання снайпера їх відправили на Запоріжжя, - каже Тетяна.

Орден "За мужність" отримала і дружина загиблого військовослужбовця Андрія Морозика.

Проживало подружжя у Києві. З початком повномасштабного вторгнення були змушені покинути дім та переїхати на Рівненщину. У перші дні війни чоловік пішов до військкомату.

Певний час він був у Рівному і потім відразу вони з хлопцями самі перевелися під Бахмут, всією групою поїхали, - розповідає Анастасія Морозик, дружина загиблого Андрія Морозика.

Майже рік перебував на передовій. Служив у відділенні снайперів.

Він був водієм-стрільцем у відділенні снайперів, взводу снайперів. 214 окремого спеціального батальйону OPFOR. Виконували завдання на лінії фронту, ходили на штурми, тримали оборону в окопах, - каже Анастасія Морозик.

Загалом 5 родин військовослужбовців отримали ордени посмертно для своїх героїв.

Слід зазначити, що це не перше вручення орденів за мужність і що географія захисників які полягли захищаючи нашу державу вона розповсюджується на весь наш район, тому для держави дуже важливо щоб жоден наш герой не був забутим, - каже Володимир Леонов, в.о. голови Рівненської районної державної адміністрації.

Представники Рівненської райадміністрації зазначають, сім'ї загиблих героїв можуть звернутися за будь-якою допомогою до своїх територіальних громад. Бо це найменше, що можуть зробити представники влади для наших полеглих Героїв.

Читайте також: У Рівному попрощалися з підполковником Сергієм Стрільцем та прикордонником Артемом Грачовим (ВІДЕО)