20 квадрокоптерів Dji Mavic 3 Рівненська громада передала військовим на фронт. Це уже п?ята закупівля міста і 263 дрони, які отримали наші захисники. Кому направлять безпілотники та про інші деталі дивіться у сюжеті наших журналістів.

Сьогодні ми отримали 2 дрони мавік 3 т. Вони вкрай потрібні на бойових позиціях, на нашому напрямку, це безпосередньо Серебрянське лісництво, дуже важка ділянка фронту в плані дронів. Ворог активно просувається і робить наступальні операції вночі. Відповідно цей дрон допомагає виявляти ворога в таку пору доби, - каже військовослужбовець бригади "Азов" Ґвар.

На фронті дрони це розхідний матеріал. За день військовослужбовці можуть втратити декілька квадрокоптерів. Як через погодні умови, так і через ворога. Тому безпілотникам вони раді завжди і не важливо в якій кількості їх їм передали.

Як показує практика, не важливо скільки, важливо, що вони є. В різних людей, організацій різні можливості. Є можливості, коли передають і 10, і 20 дронів і коли волонтери, айтішники передають 1-2 дрони. Дрони – це розхідний матеріал. Їх можна втратити не лише через погодні умови, а й через радіоелектронну боротьбу ворога, - каже Ґвар.

Крім того, така підтримка з тилу піднімає військовослужбовцям бойовий дух.

Підтримка людей – це дуже важливо для військових. І коли волонтери передають речі, мавіки, авто – це дуже піднімає бойовий дух. Бо ми знаємо, що ми не самі, що про нас пам`ятають, допомагають і тому так, - каже «Американець»,військовослужбовець бригади "Азов".

Загалом це уже п?ята закупівля дронів, за кошти міського бюджету. За них вдалося закупити 356 безпілотників та додаткових акумуляторів до них. І 263 квадрокоптери військовослужбовці уже отримали. Сьогодні ж, 16 квітня, місто передало ще 20 дронів на передову.

Зупинятися на цьому секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян не збирається, адже відчуває підтримку громади та депутатського корпусу. Тож підтримувати Збройні Сили місто буде і надалі.