30-річному жителю Одещини інкримінували шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Прокурор Рівненської окружної прокуратури у суді довів його вину.

Вироком Рівненського районного суду зловмисника визнано винним та призначено покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Крім того, задоволено цивільний позов потерпілого про відшкодування завданої шкоди та стягнуто 186 тис. грн.

Зокрема, доведено, що на початку лютого минулого року, жительці села Колоденка, Рівненського району, зателефонував невідомий. Він представився помічником лікаря та повідомив жінці, що її донька потребує термінової операції. Для цього потрібні кошти, за якими пізніше приїхав кур’єр. Йому жінка віддала 75 000 доларів США та 18 000 євро.

Наступного дня цього чоловіка розшукали в одному з хостелів Тернополя. Частину «прибутку» обвинувачений вже встиг витратити, тож правоохоронці вилучили у нього 66500 доларів США, 16200 євро та 200 000 грн.

У суді шахрай своєї вини не визнав та від надання будь-яких пояснень відмовився.

Наразі вирок суду законної сили ще не набрав, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді. До вступу рішення в законну силу обвинувачений перебуватиме під вартою.

Вкотре нагадуємо, будьте уважні та обережні, здійснюючі будь-які фінансові операції. А коли невідомі особи прикриваються вашими рідними – спочатку переконайтесь, що їм справді потрібна допомога.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури.

Читайте також: Жителя Рівненського району затримали за смертельне побиття односельця