У Рівному висадили перші рослини майбутньої нової локації під назвою Готичний сад Органного залу. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

Спеціально для цього адміністрація Рівненська обласна філармонія організувала толоку. Приєднатися до неї міг кожен охочий - оголошення поширювали через медіа та соціальні мережі.

Територія за будівлею Зали камерної та органної музики в перспективі має стати єдиним комплексом з самою пам'яткою архітектури місцевого значення, яким є Костел Святого Антонія. У його стінах рівняни та гості міста звикли слухати класичну музику.

Чому саме "Готичний сад"? Тому що ця споруда збудована в неоготичному стилі. Тож наша мрія - щоб цей ландшафтний простір гармонійно доповнював архітектурну перлину Рівного, - розповіла директорка філармонії Елеонора Стеценко Eleonora Stetsenko.

Висадка рослин - це лише перший етап проєкту. Наступні - заміна старого асфальту на бруківку, яка краще гармоніюватиме з історичним простором. А також - встановлення сцени, яка стане ще одним концертним майданчиком для артистів.

Для подальшої реалізації проєкту шукатимуть донорів. Бо вважають недоцільним в час війни витрачати на це бюджетні кошти.

Водночас, відмовлятися від ідеї створення нової локації у філармонії також не хочуть. Кажуть: створюючи щось нове, українці демонструють силу та стійкість, планують щасливе післявоєнне майбутнє.

Читайте також: Де у Рівному сьогодні буде відсутнє водопостачання?