За вікном літо, а це саме та пора року, коли можна поекспериментувати. Особливо, якщо ці експерименти допоможуть освіжитися нам у спекотні дні. Чи пробували ви додавати в лід фрукти, квіти, ягоди? Ні? І дарма. Тому що так будь-який напій стає цікавішим, навіть якщо це проста вода. Способи використання форм для льоду далі.

Кавовий лід

У формочки для льоду можна налити каву та заморозити її. Кавовий лід можна додавати в молочні коктелі, тоді вони стануть ще смачнішими.



pic

Фруктовий лід

Для того, щоб зробити фруктовий лід, залийте формочки водою на ⅓, поставте в морозильну камеру на 30 хвилин. Дістаньте форми і зверху накидайте подріблену малину, полуницю, листя м'яти. Залийте водою до країв і знову покладіть заморожуватися. З такими кубиками навіть проста вода буде виглядати цікаво. Фруктовим льодом можна також і протирати обличчя. Він тонізує та освіжає шкіру.



pic

Маленька хитрість

Щоб лід був прозорий потрібно використовувати кип’ячену воду.

Заморожений сік

Просто візьміть сік, який вам подобається і залийте у формочки. Далі поставте їх у морозильну камеру. Такий лід можна додати до холодного чаю-це надасть напою фруктовий присмак.



pic

Шоколадна полуниця

Для того щоб приготувати такий лід потрібно у форми помістити полуницю та зверху добряче полити шоколадом. Далі поставити в морозильну камеру. Ось і все.



pic

Любителям смузі

Яскравим доповненням до смузі буде лід з фруктового пюре. Потрібно помістити пюре в формочки та заморозити. Можна наливати різні пюре шарами, тоді кубик вийде кольоровим.

Читайте також: Рецепти смузі від Мирослави Ульяніної



pic

Любителям мохіто

Для тих, хто любить робити мохіто вдома буде корисним цей спосіб. У формочки для льоду залити сік лайма з подрібленою м'ятою.

pic