Кожна жінка піклується про свій зовнішній вигляд та ретельно підбирає косметичні засоби та засоби догляду за шкірою. Однак важливо слідкувати за терміном придатності косметичних засобів. Адже косметика, у якої вийшов термін придатності, може стати джерелом бактерій, здатних викликати очні інфекції, вугровий висип і інші малоприємні ускладнення.

Якщо ви взялися за сортування своєї косметички, рекомендуємо почати з того, щоб подивитися на термін придатності кожного продукту.

Є деякі загальні правила по термінах і правилами зберігання окремих косметичних засобів, де кожному засобу відпущений свій термін. За європейськими стандартами косметичні засоби можуть зберігатися не менше 36 місяців. У нерозпечатаному вигляді! Як тільки ви розкрили упаковку, починайте зворотний відлік: після першого ж вживання в баночку або флакон потрапляють тисячі мікробів.

Для початку необхідно знайти дату виготовлення, потім термін придатності.

Якщо ж на вашій косметики стерлися написи, не впадайте у відчай. Засоби по догляду можна перевірити за допомогою запаху і текстури.

Середній термін зберігання косметичних засобів — 24 місяці з моменту виготовлення. Маски, гелі, лосьйони мають мешний термін зберігання — від 6 до 12 місяців.

3 місяці зберігання мають засоби, що містять вітамін С.

3-4 місяці — креми із УФ фільтрами.

5 місяців — засоби по догляду за шкірою навколо очей.

Термін зберігання декоративної косметики становить в середньому 1,5 років. Хоча туш можна використовувати не більше 3 місяців. Справа в тому, що на щіточку потрапляють бактерії, коли ви фарбуєте вії. Потім вони заносяться безпосередньо в туш.



pic

Ні в якому випадку не можна розбавляти туш водою чи чимось іншим для продовження її властивостей. Ознаки зіпсованого продукту: склеює вії, кришиться, погано лягає. Навіть якщо своїх якостей вона не змінює, мікроорганізми розвиваються в ній досить швидко і можуть викликати запалення слизової оболонки ока.

Підводка для очей. Термін придатності після розпакування: 6-12 місяців. Ознаки зіпсованого продукту: стає густа, погано лягає, залишаючи просвіти.

6-18 місяців можуть зберігатисяживильні, зволожуючі креми, тональні креми та основи після розпакування.

pic

На думку фахівців, тональні засоби на водній основі служать сприятливим середовищем для розвитку бактерій, що викликають інфекції. Тому не варто користуватися таким засобом більше 6 місяців – року. Крім того, слід подбати про зберігання в місці з низькою вологістю, тому що волога сприяє розмноженню бактерій. На жаль, після закінчення терміну придатності навіть цей захід не допоможе, і ви ризикуєте зіткнутися з роздратуванням і іншими шкірними проблемами.

Тональні засоби на водній основі служать сприятливим середовищем для розвитку бактерій, що викликають інфекції. Ознаки зіпсованого продукту: міняється запах. Лягає плямами.

8 місяців тримають свої властивості засоби для загару.

Помадою слід користуватися не більше 9-12 місяців. Ознаки зіпсованого продукту: з'являється специфічний запах, стає маслянистою і гіркою.



pic

Пудрам та тіням, засобам для очищення шкіри виділено десь рік. Ознаки зіпсованого продукту: міняється запах. Може обсипатися.

Якісні дорогі лаки для нігтів не псуються потягом 2 років, дешеві неякісні можуть засохнути через місяць.

Шампуні, гелі для душу можуть зберігатися 2 роки.

Довготривалою вважається ароматна косметика.

Парфуми можуть зберігати аромат протягом 3-5років.

Мило зберігає свої властивості найдовше від 5 до 7 років.

Ці терміни є дієвими тільки за умов правильного зберігання косметичної продукції.