Наймаєте ви робітників або робите все самі - ці правила будуть вам корисні для кращої організованості та економії. Ремонт - не дуже дешеве задоволення, але всім хочеться, щоб будинок виглядав красиво і стильно. Щоб результат вас не розчарував, дотримуйтеся декількох принципів.

1.Продумати ідею

Кожна справа починається з ідеї, і ремонт не виняток. Перед тим, як приступити до роботи, подумайте про загальну ідею дизайну і призначення кімнати. Не піддавайтеся почуттю спонтанності: деякі прості на перший погляд задумки дуже складно втілити в життя в ході роботи. Складіть точний план: що, коли і як вам потрібно зробити. Наприклад, всі радять почати ремонт з ванної кімнати. Але якщо у вас ванна і кухня мають спільну стіну, це може викликати труднощі. Помістивши на стіну з одного боку плитку, ви вже не зможете прокласти проводку з іншого боку, так як плитка може обсипатися, і вся робота піде нанівець.



pic

2.Вибір кольору

Підбираючи кольорове рішення, обов'язково враховуйте освітлення. Перед тим, як закупити фарби або шпалери, попросіть зразки і принесіть їх додому. Розгляньте їх у кімнаті, приклавши до поверхні, де плануєте використовувати, під різним світлом: денним сонячним світлом, світлодіодним підсвічуванням, звичайною лампочкою, сучасними енергозберігаючими лампочками. Так можна визначити, як відтінок буде виглядати в будинку, і чи потрібно поміняти або доповнити освітлення, щоб коректно виглядали всі кольори.



pic

3.Вибір матеріалів

Заздалегідь подумайте про те, які матеріали будете використовувати. Від матеріалів залежить не тільки вартість робіт, але й остаточний вигляд кімнат після ремонту. Наприклад, звичайну штукатурку або шпалери можна підсилити кутами з пластику або металу, і результат буде зовсім іншим. Також пам'ятайте про товщину покриттів, які можуть зменшити простір. Вибираючи ламінат для дитячої, де не буде важких меблів, можна використовувати гіпсоволокнистий лист.



pic

4.Проект дизайну

Якщо ви плануєте кардинальний ремонт, краще проконсультуватися з дизайнером або намалювати кімнату, про яку мрієте. Складіть план потрібних матеріалів, щоб не купити зайвого. Підбирайте новий декор і текстиль до меблів, яка вже є в приміщенні. Якщо ви точно продумали, де будуть стояти меблі та техніка, то можна заощадити на плінтусах, розетках, кабелях. У режимі жорсткої економії можна зробити тільки косметичний ремонт в місцях за габаритними меблями.



pic

5.Запасний варіант

Запасний варіант повинен бути, якщо зміняться розміри. Відразу неможливо врахувати відхилення стін, підлоги або стелі від ідеалу. Наприклад, у звичайній ванній панельного будинку стіни можуть бути різними на 5 см. Якщо в дизайні ви запланували ставити меблі впритул, то в цьому випадку плани доведеться міняти. Поговоріть про заміну матеріалів при первинної купівлі - так буде простіше домовитися з продавцем.



pic

6.Консультації з фахівцями

Після того, як ви самі зробили виміри, попросіть майстра їх перевірити. Більш точний вимір дозволить вам удосконалити проект. Обговоріть з фахівцем вибір матеріалів та їх доцільність. Можливо, дізнавшись більш докладно про властивості певних матеріалів, ви передумаєте їх використовувати. Наприклад, дуже надійне покриття - плитка для підлоги, проте вона холодна і підлогу потрібно буде додатково утеплити в кухні або ванній.



pic

7.Обумовлена вартість і види робіт

Деякі роботи, які виконують робітники, можуть бути необов'язковими. А вам доведеться за все заплатити. Тому перед початком робіт обговоріть кількість робіт, постарайтеся написати прайс. Певну суму можна заощадити, якщо нескладні роботи зробити самостійно.



8.Контроль

Контролюйте всі етапи ремонту. Особливо уважно стежте за роботою з підготовки поверхонь: всі недоробки і помилки будуть видні. Від неякісного грунтування і шпаклювання може зіпсуватися тон фарбування і шпалер. Погано встановлені кути, плінтуси, нерівна поверхня вплинуть на укладання плитки і розстановку меблів. Погано вирівняна підлога може викликати перекіс стулок шаф, аж до того, що вони перестануть відкриватися.



pic

9.Оплата після результату

Передоплата - це добре для працівників, але такий спосіб може погано позначитися на вашому гаманці. І, можливо, доведеться доплачувати за помилки в монтажі і псування матеріалів. За неякісні роботи доведеться вирахувати певний відсоток. Не варто платити за брак, особливо поки він не виправлений. Також треба обумовити неустойку за помилки - подряпини, діри. Ціна може трохи зрости, зате ніякі помилки не затьмарять вам задоволення від успішного ремонту.



picalt='pic'>