Приготування мила в домашніх умовах – це забута найдавніша традиція (мильну фабрику знаходили навіть на місці Помпеї). З кожним тисячоріччям вона усе більше удосконалювалася. Домашнє мило виготовлене з натуральної сировини і тому вважається одним з дорогих косметичних засобів. Багато жінок, прагнучи бути економними, намагаються виготовляти його самостійно в домашніх умовах. Згодом у багатьох це перетворюється в хобі.

Вам знадобиться:

Мильна основа. Купити її можна в будь-якому спеціальному магазині або ж замінити дитячим милом без ароматів і добавок.

Сухоцвіти, вівсяні пластівці, подрібнені фруктові кісточки та інші наповнювачі Рослинні олії: персикова, оливкова та ін.

Ефірні олії

Трав'яний відвар

Гліцерин

Харчовий барвник

Віддушки

Формочка для мила

Приготування:

Розтопіть мильну основу на водяній бані з додаванням трав'яного відвару. Має вийти консистенція густої сметани. Додайте кілька крапель улюбленої ефірної та рослинної олії та решту інгредієнтів. Один з найприємніших моментів - додавання сухоцвітів та інших наповнювачів. Наприклад, якщо додати подрібнені абрикосові кісточки - отримаєш чудове мило-скраб.



pic

Рецепти миловаріння

Рецепт № 1 Миловаріння в СВЧ-печі

Мильну основу потрібно порізати на кубики невеликого розміру. Складаємо їх в неметалічну ємність і поміщаємо в звичайну мікрохвильову піч. У печі шматочки повинні розплавитися і перетворитися в густу масу. Туди додаємо кілька крапель розведеного у воді барвника, кілька крапель ефірної олії або ароматизаторів. Все акуратно розмішуємо тонкою паличкою. Отриману красиву і ароматну суміш розливаємо по формочках і залишаємо в холодному місці до повного застигання. Наймодніший на сьогодні вид мила - це листкові шматочки з мила різного кольору і аромату. Зробити його дуже просто: кожен шар наливається в формочку тільки після того, як затвердіє попередній.

Рецепт № 2 Мило з травами

На середній тертці натерти стограмовий шматочок туалетного мила. Отриману стружку потрібно розтопити на водяній бані і додати туди відвари з ромашки, м'яти і лимонника (по 50-85 мл кожного) і сік половинки лимона. Суміш злегка перемішати і залишити на короткий час для часткового застигання. Після цього додати туди трохи сухих подрібнених в блендері трав, пару крапель ефірного масла і залишити масу в формах на термін у 10-20 днів, поки вона остаточно не застигне.

Рецепт № 3 Мило «Полуниця у вершках»

Беремо 100 гр мильної основи білого кольору і розтоплюємо її на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо в масу половину чайної ложки якісної оливкової олії, масло суничного насіння і пару столових ложок 20%-них вершків. Отриману масу слід розділити на дві рівні частини. Одна забарвлюється в червоний колір і ароматизується полуничними добавками, іншу робимо вершкового кольору і додаємо в неї ванільний запах. Форму змащуємо оливковою або іншою рослинною олією. Спочатку наливаємо червону, а потім білу масу, злегка перемішуємо тонкою паличкою для отримання гарного переходу кольорів. Після того як мило застигне, його слід вийняти з форми і загорнути в целофанову плівку, після чого прибрати подалі від сонячного світла і тепла. Після декількох днів мило готове до використання. Застосовуючи цей метод, можна отримати мило з самими різними добавками і запахами, головне проявити фантазію і нестандартний підхід.

Джерело: http://lady.tochka.net/ http://yakzrobyty.com/ http://krasuni.ru/