На Рівненщині вдвічі збільшать кількість дороговартісних ліків для терапії пацієнтів з розсіяним склерозом. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Збільшення ліків на Рівненщині для терапії пацієнтів із розсіяним склерозом стало можливим після підисання меморандуму про співпрацю з швейцарською фармацевтичною компанією "Рош Україна".

Відтак, після підписання документу Рівненська область, зокрема стала учасником програми "Об'єднані заради здоров'я". Це дає змогу КП рівненський спеціалізований Диспансер радіаційного захисту населення РОР, у якому створено Центр розсіяного склерозу, майже вдвічі збільшити кількість дороговартісних флаконів препарату «Окревус». Окрім того, програма розширює також проєкти співпраці у сфері онкологічних, неврологічних та рідкісних захворювань, - повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Цьогоріч за кошти обласного бюджету лікувальний заклад придбав 21 флакон цього препарату, а до кінця року планує докупити ще шість.

Нині, згідно з умовами програми, за кожну куплену упаковку препарату компанія ТОВ "Рош Україна" надасть додаткову, - повідомляє прес служба Рівненської ОДА.

Такі умови дозволять забезпечити ліками пацієнтів, які знаходяться на підтримуючій та стабілізуючій терапії, а також призначити медикаменти тим, кому необхідно вчасно сповільнити прогресування хвороби.

Читайте також: День Гідності та Свободи: на Рівненщині відзначають 10-ту річницю початку Революції Гідності