(*В Рівному працює сервіс, що допомагає знизити безробіття*).

Рівень безробіття на Рівне нщині досить великий: за офіційними даними Рівне нського обласного центру зайнятості, станом на перше півріччя 2015 року в області досяг 10,3% (за методологією МОП), а кількість економічно неактивного населення склала 293,5 тис. осіб. Для порівняння, дані 2014 року за аналогічний період були такі: рівень безробіття 10,1%, кількість неактивного населення – 292,5 тис. осіб. Безробіття викликане передусім економічними факторами: кризою та негативними валютними коливаннями. Найбільше постраждали промисловість, сільське господарство, сфера будівництва.

Онлайн-допомога у пошуку підробітку

На фоні зростаючого безробіття підвищується зацікавленість у додатковому підробітку серед рівнян: це дає можливість пережити період відсутності постійної роботи. Частково проблему з пошуком додаткової роботи в Рівному взявся вирішити всеукраїнський сервіс Метнись Кабанчиком, відкривши у 2015 році онлайн-представництво у місті.

За інформацією адміністрації проекту, використання сервісу дозволить містянам набагато швидше знаходити підробіток у Рівному, а їх роботодавцям (замовникам) – винаймати перевірених виконавців з недорогими послугами. Такою тенденцією зацікавилося вже понад тисячу містян: зокрема, на сайті зареєстровано 473 замовника і 678 виконавців з Рівного.

Як працює сервіс

«Проект забезпечує вигоду і для замовників, і для виконавців», - пояснює керівник «Метнись Кабанчиком» Роман Кірігетов. – «Замовники значно економлять на вартості послуг за рахунок залучення прямих виконавців (до того ж, перевірених), а виконавці отримують змогу шукати додаткову роботу швидко і легко».

Рівняни замовляють кур’єрів, прибиральників і організаторів свят



pic

За інформацією адміністрації ресурсу, в Рівному найбільш популярними є наступні категорії:

• кур’єрська доставка (особливо доставка квітів);

• домашній майстер (послуги сантехніка, мебляра, електрика);

• будівельні роботи;

• клінінгові послуги.

Останнім часом виник підвищений попит на спеціалістів категорії «Робота в Інтернеті» (фрілансерів) та, напередодні свят, частіше стали замовляти послуги організаторів святкових заходів (в тому числі ведучих, клоунів, аніматорів тощо). Загалом категорії сервісу охоплюють багато спеціалізацій: можна замовити і кур’єра, і промоутера чи вантажника, і майстра з ремонту комп’ютерів, і навіть професійного косметолога.

Робота з сервісом

Для використання можливостей проекту потрібна реєстрація: для замовників вона спрощена, а виконавцям рекомендується пройти багаторівневу процедуру для отримання статусу «перевірений виконавець» (це підвищує рівень довіри до нього зі сторони замовників). Як зазначають представники ресурсу, користувачам гарантується безпека, та передусім – швидкість і зручність всіх операцій.

На правах реклами