Вчені назвали моркву суперпродуктом. Виявляється, морква містить неймовірно велику кількість вітамінів, макро- та мікроелементів. Дослідження, проведені провідними науковцями планети, це довели.

Вчені вважають, що у майбутньому цей продукт можна буде використовувати для лікування різноманітних хвороб. Речовини, які містяться у моркві, позитивно впливають на на людину. Після частого вживання цього овоча людина почувається вкрай добре. На думку фахівців, основна причина — великий вміст вітаміну А, який пов'язаний з оранжевим пігментом каротиноїдом. Науковці виявили у цьому пігменті особливі гени, котрі у майбутньому будуть застосовані у медицині. Наприклад, геном так званої помаранчевої нантської моркви складається з 32 тисяч генів.

Ці гени здатні підвищувати стійкість організму до різних вірусів та бактерій. Вітамін А укріплює зір, підвищує імунітет. При частому вживанні шкіра стає більш здоровою, гладкою. Також морква знижує вірогідність виникнення раку грудей на 60 відсотків саме завдяки вмісту бета-каротину. В дослідженні, яким це встановили, взяли участь 1500 жінок, як здорових, так і хворих на рак грудей.

Водночас, науковці попереджують, що надмірна кількість бета-каротину впливає на людину негативно. Тож вживати моркву у надто великих кількостях не варто, слід дотримуватися міри.

Прикметно, що саме помаранчевого кольору морква набула відносно нещодавно. Раніше цей продукт був білим, жовтим і фіолетовим.