Хворе вухо часто стає причиною головного болю, зниження працездатності, часткової або повної втрати слуху. Важливо вчасно вжити заходів і почати лікування.

Хорошим вибором, для пацієнтів, які йдуть на поправку, стане фізіотерапія. Одним з видів терапії є прогрівання сіллю -оздоровча методика при лікуванні багатьох захворювань. Сіль використовують при лікуванні різних хвороб вуха: запаленні зовнішнього або середнього вуха.

pic

Завдяки своїй структурі і кристалічному будовою, сіль має можливість протягом довгого часу зберігати тепло. Саме тому прогрівання сіллю заслужило місце в народній і науковій медицині.Для виконання даної процедури вам знадобитися харчова сіль. Ретельно нагрійте її в до температури 55 градусів Цельсія. Після проведення даної процедури засипте нагріту кухонну сіль в бавовняний мішок і дайте охолонути до 45 градусів Цельсія.При дотику до мішка буде відчуватися відчутне тепло, але при цьому воно не повинно обпалювати.

Зафіксуйте пов'язку на постраждалому вусі і тримайте її 20 хвилин. Після закінчення процедури закріпіть в зовнішньому вусі ватний тампон за допомогою бинта.

Протипокази

pic

Коли гострий катаральний отит переходить в гнійну форму прогрівати не можна ні в якому разі. І без того активна життєдіяльність патогенних мікроорганізмів під впливом тепла значно посилиться, з потоком крові інфекція швидко пошириться всередину, відбудеться інфікування внутрішнього вуха з подальшими ускладненнями. Щоб цього не сталося, відмовтеся від самолікування при перших ознаках отиту звертайтеся до фахівця-отоларинголога.